Ministerul ucrainean de Externe: Alegerile ilegale organizate de Rusia în teritoriile ocupate temporar sunt nule, neavenite și nu vor avea consecințe juridice

8 septembrie 2023, 16:59

Federația Rusă a anunțat organizarea, în perioada 8-10 septembrie 2023, a așa-numitelor „alegeri” pentru autoritățile locale de ocupație în teritoriile ocupate temporar din regiunile ucrainene Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson, precum și în Republica Autonomă Crimeea și în orașul Sevastopol. Aceste acțiuni ale Federației Ruse încalcă în mod brutal suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, legislația ucraineană, precum și normele și principiile dreptului internațional, și anume Carta Organizației Națiunilor Unite, transmite ministerul Afacerilor Externe de la Kiev.

Sursa citată mai arată că așa numitele alegeri sunt nule și neavenite și nu vor avea consecințe juridice: Alegerile simulate ale Rusiei în teritoriile ocupate temporar sunt nule și neavenite. Ele nu vor avea consecințe juridice și nu vor aduce nicio schimbare în statutul internațional al teritoriilor ucrainene confiscate de forțele militare rusești. Prin organizarea de alegeri false în regiunile ucrainene și în Crimeea, Moscova continuă să delegitimeze sistemul juridic al Rusiei.

Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe face apel la partenerii internaționali să condamne acțiunile inutile și egoiste ale Federației Ruse și să nu recunoască legitimitatea niciunei „administrații” create prin aceste alegeri ilegale, precum și nici deciziile care vor fi luate de acestea.

Toate persoanele, implicate în desfășurarea pseudo-alegerilor, inclusiv conducerea Federației Ruse, reprezentanții administrațiilor de ocupație și ai organelor electorale trebuie să fie trași la răspundere. De asemenea, inițiem impunerea de noi sancțiuni internaționale împotriva acestora, se mai arată în comunicatul ministerului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite