Șantier deschis cu artificii pe autostrada de centură a Capitalei

18 august 2020, 15:35

A început oficial construcţia autostrăzii de centură a Capitalei, A zero, iar şantierul a fost inaugurat cu artificii în prezenţa oficialilor din Guvern.

Deocamdată, se fac lucrări pe mai puţin de doi kilometri din lotul al doilea, în zona de sud. Premierul Ludovic Orban a declarat că speră ca în acest an să înceapă construcţia pe toate cele trei tronsoane din jumătatea sudică a noii centuri.

Șantierul deschis pentru nici doi kilometri din autostrada de centură a Capitalei a fost inaugurat cu focuri de artificii. Șoferii care vor să ocolească Bucureștiul nu au însă nimic de sărbătorit, pentru că deocamdată pierd ore în șir în trafic.

Deși până cum nici prima centură nu a fost lărgită la patru benzi, încep lucrările la cea de a doua. Primul lot intrat în construcție din tronsonul de sud are 16 km. Dar pe cea mai mare parte încă nu s-au făcut exproprieri. Abia săptămână trecută a fost aprobată hotărârea de guvern pentru demararea acestora.

Lucrările vor fi realizate de un costructor turc și vor costa 150 de milioane de euro. Termenul de finalizare este decembrie 2022.

Deși autorizația de construcție este valabilă pentru numai 1,7 kilometri din lotul doi, reprezentanții guvernului sunt încrezători că lucrările vor avansa în ritm rapid.

Pe zona de sud, constructorul care se ocupă de lotul trei este deja în întârziere. Pe partea de nord, azi a fost atribuită execuția unui tronson către o firmă românească, în timp ce alte licitații au fost contestate.

Noua centură ar urma să aibă aproximativ 100 de km și să fie realizată în principal, cu finanțare europeană.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite