Ministerul Sănătăţii: Videoconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică despre reorganizarea circuitelor COVID-19 şi non-COVID-19 în spitale

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a participat miercuri la o videoconferinţă cu directorii executivi ai direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti în care s-a discutat despre reorganizarea circuitelor COVID-19 şi non-COVID-19 în spitale.

17 Februarie 2021, 12:22 (actualizat 17 Februarie 2021, 12:31) Știrile TVR |
Videoconferinta MS

"Ministerul Sănătăţii derulează în prezent un proces de centralizare şi analiză a datelor privind capacitatea spitalelor COVID-19, pe de o parte, de a organiza şi circuite separate pentru pacienţii non-COVID-19 şi, pe de altă parte, de a creşte capacitatea de gestionare medicală a cazurilor complexe pentru pacienţii COVID-19", se arată într-un comunicat remis presei.

Ministerul Sănătăţii caută soluţii pentru creşterea accesibilităţii la serviciile medicale pentru pacienţii non-COVID-19 şi creşterea calităţii serviciilor oferite pacienţilor COVID-19.

"Pandemia nu a făcut ca toate celelalte probleme de sănătate cronice sau acute să dispară. Evoluţia pandemiei impune o adaptare continuă a resurselor disponibile. Pe de o parte, trebuie să ne asigurăm că pacienţii care dezvoltă forme severe ale COVID-19 au parte de îngrijiri, dar, pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că toţi ceilalţi pacienţi au acces la serviciile medicale de care au nevoie. De aceea, am demarat acest proces de analiză a reorganizării circuitelor din spitale împreună cu instituţiile implicate în gestionarea pandemiei", a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, citat în comunicatul de presă.

La videoconferinţă a participat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 35°C 35°C
IASI 35°C 33°C
CLUJ 31°C 32°C
CONSTANTA 28°C 28°C
CRAIOVA 32°C 32°C
BRASOV 29°C 29°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI