Ministerul Sănătății se reorganizează. Proiect pus în dezbatere publică: scade numărul secretarilor și al subsecretarilor de stat

Ministerul Sănătății
Ministerul Sănătății
20 noiembrie 2019, 11:19

Numărul maxim de posturi din cadrul Ministerului Sănătăţii va fi de 380, fiind incluse şi posturile aferente cabinetelor secretarilor de stat.

Numărul maxim de posturi în Ministerul Sănătăţii este, în prezent, de 384, exclusiv demnitarii şi posturile aferente Cabinetului ministrului, din care 10 aferente Unităţii de Management al Proiectului Băncii Mondiale şi 16 posturi, pe perioadă determinată, pentru monitorizare, implementare, realizare proiecte spitale regionale.

„Pentru îmbunătăţirea activităţii la nivelul Ministerului Sănătăţii, prin reorganizarea unor structuri din cadrul acestuia, precum şi prin regândirea competenţelor acestora, în vederea îndeplinirii funcţiilor şi atribuţiilor în condiţii optime şi eficiente, se intenţionează o creştere a capacităţii administrative a ministerului. De asemenea, necesitatea înfiinţării unor noi structuri, prin reorganizare şi/sau desfiinţarea unora dintre structurile existente, este dată şi de complexitatea actuală a domeniilor de activitate, de existenţa unui management defectuos la nivelul instituţiei, generat şi de structura organizatorică existentă”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

„Prin reorganizarea instituţiei se propun o serie de modificări aduse structurii organizatorice, prin înfiinţarea unor structuri noi ca urmare a reorganizării/desfiinţării unora din cele existente, fără a modifica numărul de funcţii publice existente la nivelul instituţiei. (…) Totodată, prin desfiinţarea unui post de secretar de stat numărul total al posturilor din cadrul Ministerului Sănătăţii se reduce cu cele 4 posturi aferente cabinetului secretarului de stat, respectiv la 380 de posturi”, se mai subliniază în document.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite