CNSU, undă verde pentru activarea Mecanismului European de Protecție Civilă, pentru ca România să primească un medicament antiviral pentru tratarea pacienților cu variola maimuței. 150 de pacienți vor putea fi tratați cu Tecovirimat

Variola maimuței
Variola maimuței
29 septembrie 2022, 15:17

Astfel, Departamentul pentru Situații de Urgență va cere activarea Mecanismului.

–-

Ministerul Sănătății (MS) declanșează Mecanismul European de Protecție Civilă, cerând un antiviral necesar pentru pacienții cu variola maimuței, potrivit unui comunicat publicat joi. MS cere suficiente doze din antiviralul Tecovirimat pentru tratarea a 150 de pacienți.

„Ministerul Sănătății a luat decizia de a declanșa Mecanismul European de Protecție Civilă pentru asigurarea tratamentului pacienților diagnosticați cu variola maimuței.

Comisia Europeană a informat statele membre că sunt disponibile 10.008 tratamente cu antiviralul Tecovirimat pentru infecția cu variola maimuței. Iar țările membre pot accesa aceste tratamente prin mecanismul european de protecție civilă. Pentru a beneficia de tratament, Ministerul Sănătății a solicitat prin Departamentul pentru Situații de Urgență activarea acestui mecanism european pentru aproximativ 150 de persoane”, a precizat joi Ministerul Sănătății (MS).

În România au fost diagnosticate cu variola maimuței 40 de persoane.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite