Ministerul Sănătății atrage atenția că măsurarea temperaturii este obligatorie la intrarea în toate spațiile închise – instituții publice, firme, centre comerciale

Ministerul Sănătății atrage atenția că, în timpul stării de alertă, măsurarea temperaturii este obligatorie la intrarea în toate spațiile închise, indiferent că este vorba despre instituții publice, firme sau centre comerciale. Regula se aplică atât pentru personalul propriu, cât și pentru vizitatori sau clienți. Persoanelor care au temperatura peste 37,3, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție li se poate interzice accesul în spațiul închis.

26 Mai 2020, 19:42 (actualizat 26 Mai 2020, 19:45) Știrile TVR |
Măsurarea temperaturii este obligatorie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Purtarea măştii de protecţie, triajul epidemiologic şi dezinfectarea mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă sunt obligatorii în cadrul instituţiilor sau autorităţilor publice, dar şi în cazul operatorilor economici, a precizat marţi Ministerul Sănătăţii.

Potrivit unui comunicat oficial, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spaţiu închis, fie din cadrul unei instituţii publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât şi celorlalte categorii de persoane: vizitatori, clienţi, consumatori.

De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măştii de protecţie i se poate interzice intrarea în spaţiul închis.

Ministerul menţionează că, la măsurarea temperaturii, care se va realiza cu termometrul noncontact, se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului.

Mai mult, în cazul în care temperatura depăşeşte 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus.

"În cazul spaţiilor comerciale, nu se aplică obligaţia ca un client să fie însoţit de o persoană din sediu", se mai arată în document.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 2°C 4°C
CONSTANTA 4°C 5°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 0°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI