Ministerul Sănătății a deschis centre pentru vaccinare cu noul vaccin anti-Covid. Rafila: ”Recomandarea expresă este pentru persoanele în vârstă sau toţi cei care au boli cronice”

Ministerul Sănătății a deschis centre pentru vaccinare cu noul vaccin anti-Covid
Ministerul Sănătății a deschis centre pentru vaccinare cu noul vaccin anti-Covid
16 decembrie 2022, 19:53

Centrele pentru administrarea noului vaccin, anunţate pe site-ul ministerului Sănătăţii, sunt deschise în principalele oraşe, în unele spitale, dar şi la unele Direcţii de Sănătate Publică.

Se adresează persoanelor care au o schemă completă de vaccinare. Vaccinul este deja disponibil la medicii de familie care au solicitat şi în curând va fi disponibil la centrul de vaccinare din Sibiu. La medicul de familie este bine să se programeze, să discute întâi”, spune Horațiu Cojocaru, director executiv DSP Sibiu.

La spitalul Victor Babeș din Capitală s-au vaccinat șase persoane de dimineața. Mulți alții au sunat să afle între ce ore pot veni să se imunizeze cu vaccinul adaptat pentru cele mai contagioase tulpini virale care circulă acum.

Asigură un grad de protecţie bun. Ar trebui să fim mai prevăzători. E departe de a se fi terminat. Singurul mod prin care putem ţine lucrurile sunt control este vaccinarea pentru că altfel nimeni nu are cum să garanteze că nu vor mai creşte cazurile, că nu vor apărea alte tipuri de tulpini”, ne-a declarat doctor Simin Florescu, manager, Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale ,,Victor Babeş” Bucureşti.

În ultima săptămână, doar puţin peste 600 de persoane s-au vaccinat anti-Covid, în schimb, numărul infectărilor depistate a crescut cu aproape 35 la sută. Au fost confirmate aproximativ trei mii de cazuri noi, în condiţiile în care lumea preferă să nu se mai testeze. Tot mai mulţi au nevoie de internare. Aproape o sută sunt la Terapie Intensivă. Iar 21 dintre bolnavi s-au stins din cauza complicaţiilor Covid.

Alexandru a Rafila a explicat, într-un interviu pentru TVR INFO că riscul unui nou val Covid este minim acum, însă recomandă vaccinarea în continuare:

Părerea mea, chiar dacă numărul de cazuri va fi important, nu vom mai ajunge în situaţia de a avea aşa de multe cazuri grave, mai ales dacă categoriile la risc (…) se vor vaccina în număr cât mai mare. E bine (…) să aibă siguranţa că şi actuala tulpină nu produce o boală gravă. Cred că e important ca toată lumea pentru care este recomandat vaccinul, orice persoană adultă sau orice tânăr cu vârsta mai mare de 12 ani se poate vaccina cu o doză de rapel, dar recomandarea expresă este pentru persoanele în vârstă sau toţi cei care au boli cronice”, spune ministrul Sănătății.

Şi în alte ţări se înmulţesc infectările. Franţa are din nou peste 60 de mii de cazuri noi pe zi. Sunt suspiciuni de Covid şi în echipa franceză care va juca finală Mondialului din Qatar. Au mai multe cazuri de viroze, dar testul Covid nu este obligatoriu.

LISTA CENTRELOR de VACCINARE > AICI

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite