Ministerul Sănătății: 103 cadre medicale din țară au fost diagnosticate cu coronavirus

24 martie 2020, 14:11

„Conform datelor raportate către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu, în prezent, un număr de 103 cadre medicale sunt diagnosticate cu COVID-19, după cum urmează: 43 medici (27 medici Suceava), 45 asistenţi medicali (30 asistenţi medicali Suceava, 14 infirmieri (13 infirmieri Suceava), 1 îngrijitoare”, a subliniat ministerul.

Pacienții din Suceava care au nevoie de tratament în urgență vor fi tratați la Rădăuți, unde au fost trimiși în ajutor medici din mai multe orașe ale Moldovei.

Anterior, Federația Sanitas anunțase pe Facebook că un număr de 92 de cazuri de infecție cu coronavirus ar fi fost confirmate în rândul personalului medical din Suceava, iar testările continuă.

Așa cum anticipam dimensiunea dezastrului o vom avea zilele următoare! Din păcate se înmulțesc cazurile de îmbolnăvire a personalului medical în tot mai multe unități sanitare mari, dar cazul de la Suceava rămâne cel mai afectat! Asigurați echipamente de protecție pentru personalul medical! Testați cu prioritate personalul din spitale! Organizați spitalele adaptat la situația actuală„, au transmis reprezentanții Sanitas.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă