Ministerul Sănătății extinde lista de medicamente gratuite și compensate, de la 1 decembrie, pentru mai multe boli, între care Parkinson, cancer, amiotrofie spinală musculară

De la 1 decembrie, Ministerul Sănătăţii extinde lista de medicamente gratuite şi compensate. Este vorba despre 21 de molecule noi, pentru cei cu afecţiuni oncologice, Parkinson, insuficienţă cardiacă, boli endocrine şi metabolice, afecţiuni pulmonare cronice, angioedem ereditar şi amiotrofie spinală musculară, anunță Ministerul Sănătății într-un comunicat.

02 Noiembrie 2022, 17:11 (actualizat 02 Noiembrie 2022, 17:35) Știrile TVR |
Nouă actualizare a listei de medicamente gratuite și compensate

Cele mai multe medicamente sunt pentru pacienții cu afecțiuni oncologice.

Guvernul a aprobat, miercuri, la solicitarea Ministerului Sănătății, proiectul de Hotărâre privind modificarea și completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate, se arată în comunicat.

Este a treia actualizare din acest an și se înscrie în cadrul politicii actuale susținute de Ministerul Sănătății de creștere a accesului mai rapid la medicamente inovative.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 3°C 3°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 9°C 9°C
CRAIOVA 3°C 6°C
BRASOV 3°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI