Ministerul Sănătății: Transplantul hepatic la fetiţa de 5 ani cu Boala Wilson a fost realizat cu succes. La Spitalul Grigore Alexandescu va fi un centru de transplant hepatic pediatric

Transplant. Operatie
Transplant. Operatie
1 mai 2022, 13:41

„În seara zilei de 30 aprilie a fost realizat cu succes transplantul hepatic pediatric la fetiţa de 5 ani cu Boala Wilson şi insuficienţă hepatică. Transplantul hepatic pediatric a fost realizat în cadrul Şcolii de Chirurgie din cadrul Institutului Clinic Fundeni aflată sub îndrumarea domnului prof. dr. Irinel Popescu. După transplant starea fetiţei este stabilă, ea rămânând sub supraveghere în secţia de terapie intensivă 3 de la Institutul Clinic Fundeni”, afirmă sursa citată.

Echipa chirurgicală şi de îngrijire a fost compusă din specialişti de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”.

Astfel, echipa medicală de la Institutul Clinic Fundeni a fost compusă din: prof. dr. Vladislav Braşoveanu – şeful echipei chirurgicale, dr. Dragoş Zamfirescu, dr. Ion Barbu, dr. Alexandru Ristea dr. Florin Ichim dr. Răzvan Lazea, dr. Ovidiu Magdoiu, dr. Ştefan Andronic, prof. dr. Dana Tomescu – şeful echipei ATI, conf. dr. Mihai Popescu, dr. Alexandra Marcu
dr. Mihai Simionescu.

Din echipa medicală de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” au făcut parte: conf. dr. Laura Bălănescu dr. Dana Mălureanu, dr. Moga Andreea, dr. Florin Rusu (ATI), dr. Alexandru Baetu (ATI).

„Spitalul de Copii ‘Grigore Alexandrescu’ se află în proces avansat de acreditare pentru realizarea unui Compartiment de transplant hepatic pediatric. Aceasta presupune îndeplinirea criteriilor referitoare la activitatea de transplant în domeniile resurselor umane, bazei materiale şi cele operaţionale. Colaborarea cu specialiştii de la Institutul Clinic Fundeni este esenţială pentru încheierea cu succes a acestui proces. Conf. dr. Laura Bălănescu a fost desemnată coordonator al noului Centru de transplant hepatic pediatric. Ministerul Sănătăţii va acorda tot sprijinul necesar pentru acreditarea şi funcţionarea cât mai rapidă a acestui Centru, încât în cursul verii să poată realiza primele transplanturi hepatice la copii din România”, se mai arată în comunicat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite