Ministerul Sănătății: Sportivul de la Baia Mare, foarte probabil infectat cu varianta Omicron a coronavirusului

6 decembrie 2021, 18:43

În urma rezultatelor parțiale ale secvențierii tulpinii provenind de la sportivul din județul Maramureș, este foarte probabil ca aceasta să fie similară (OMICRON) cu cele identificate la alți 2 pasageri din cursa din Africa de Sud„, a transmis, luni seara, Ministerul Sănătății.

Diagnosticul va fi finalizat în cursul acestei săptămâni.

Bărbatul se află în izolare și are o stare de sănătate bună.

El este vaccinat și nu prezintă simptome.

Jucătorul de la echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare a făcut parte din grupul repatriat din Africa de Sud la începutul săptămânii trecute. El a fost testat pozitiv zilele trecute la infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Grupul de Comunicare Strategică precizează luni seară că informaţiile potrivit cărora alţi patru sportivi din Baia Mare repatriaţi recent din Africa de Sud ar fi pozitivi cu SARS-CoV-2 sunt false.

Potrivit informaţiilor primite de la DSP Maramureş, doar o singură persoană a fost testată pozitiv, informaţiile despre acest caz fiind deja transmise public„, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Marţi, conform metodologiei, vor fi recoltate din nou probe de la sportivii repatriaţi din Africa de Sud.

Sâmbătă după-amiază, Institutul Naţional de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvenţieri efectuate la Institutul Național de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino Bucureşti, care confirmă prezenţa noii tulpini Omicron în România. Este vorba despre doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud – o femeie de 48 de ani din judeţul Braşov şi un bărbat de 59 de ani din judeţul Vaslui.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite