Ministerul rus de Externe: Arestarea baschetbalistei americane Brittney Griner se bazează pe „fapte și dovezi obiective”

Brittney Griner
Brittney Griner
13 mai 2022, 13:27

Într-un comunicat transmis joi CNN se arată că sportiva „a fost prinsă în flagrant în timp ce încerca să facă contrabandă cu ulei de hașis. În Rusia, aceasta este o infracțiune. În conformitate cu paragraful „c”, secțiunea 2 a articolului 229.1 din Codul penal al Federației Ruse (privind contrabandă cu droguri), ea riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani.”

Potrivit sursei citate, Griner a fost arestată pe baza deciziei Tribunalului Districtual Khimki din Regiunea Moscova din 18 februarie și este arestată într-un centru de detenție.

„Acuzațiile sunt grave, bazate pe fapte obiective și dovezi indiscutabile. Încercările Departamentului de Stat de a pune la îndoială validitatea detenției lui B. Griner se explică numai prin dorința de a influența justiția prin politizarea unei situații general înțelese, „, a mai arătat ministerul rus de externe.

„Decizia finală în acest caz ar trebui să fie luată de instanță”, se mai spune în comunicat.

Sportiva din SUA, care evoluează pentru clubul rus UMMC Ekaterinburg în extrasezonul WNBA,  a fost arestată de autoritățile ruse în februarie pe un aeroport din Moscova și acuzată de introducerea ilegală a unor cantități importante de substanță narcotică – infracțiune pedepsită cu până la 10 ani de închisoare în Rusia.

Brittney Griner (31 de ani) este considerată una dintre cele mai valoroase baschetbaliste din istoria SUA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite