Ministerul rus al Apărării raportează victorii la Bahmut, armata ucraineană dovedește cu imagini contrariul. Cel puțin 5 rachete au lovit orașul Harkov

23 aprilie 2023, 19:01

Lupta de la Bahmut a devenit una dintre cele mai sângeroase din întregul război. Localitatea este aproape complet distrusă în urma bombardamentelor și a luptelor stradă cu stradă.

CITEȘTE și Civilii ucraineni din zona Bahmut mănâncă din ce rămâne de la cantina de campanie, ca să supraviețuiască. ”Oamenii aceştia stau aici de-o viaţă, au aici toată agoniseala. Dacă pleacă, ştiu că pierd tot”

În discursul zilnic, președintele Volodimir Zelenski a acuzat Moscova că șantajează întreaga lume cu un dezastru nuclear care s-ar putea produce la centrala de la Zaporojie.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Este un nou pachet de sancţiuni împotriva întreprinderilor din industria militară a Rusiei, care susţin armata teroristă. În acest caz au fost adăugate pe listă 322 de companii care fabrică arme, componente. Celelalte două liste includ persoane şi entităţi legale care ajută la ocolirea sancţiunilor împotriva Rusiei şi ajută la distrugerea libertăţii atât pe teritoriul Rusiei, cât şi pe teritoriul nostru.

Volodimir Zelenski a cerut întărirea sancțiunilor împotriva Rusiei.

Cel puțin 5 rachete au lovit orașul Harkov și districtele din zonă. Mai multe clădiri civile au fost avariate, iar o casă din satul Kotliari a fost distrusă.

Între timp, Moscova a amenințat că va denunța acordul privind livrările grânelor ucrainene dacă Grupul celor 7 țări industrializate va interzice exporturile în Rusia. În schimb, cele 7 puteri economice au cerut prelungirea, implementarea completă și extinderea acordului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite