Ministerul Justiţiei organizează luni dezbaterea publică asupra proiectelor de ordonanţă privind graţierea şi codurile penale

Ministerul Justiţiei
Ministerul Justiţiei
26 ianuarie 2017, 18:11

„În data de 30 ianuarie 2017, între orele 10.00-12.00, Ministerul Justiţiei organizează o dezbatere cu privire la proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală; proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului privind graţierea unor pedepse. Dezbaterea este organizată în temeiul art.7 alin.(9) din Legea nr.52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei, publicat pe site-ul instituţiei.

Instituţia precizează că înscrierea participanţilor se face prin transmiterea unui mesaj la adresa: [email protected] până la data de 27 ianuarie 2017, ora 12.00, urmând ca în cazul asociaţiilor legal constituite, numărul participanţilor să fie de două persoane/asociaţie. Totodată, timpul alocat fiecărei intervenţii este de trei minute pentru fiecare asociaţie, respectiv participant individual, dezbaterea urmând să aibă loc la sediul Ministerului Justiţiei, capacitatea sălii fiind de maxim 50 de persoane.

Proiectele supuse dezbaterii pot fi consultate la următoarele adrese:
http://www.just.ro/proiectul-ordonantei-de-urgenta-pentru-modificarea-si-completarea-codului-penal-si-a-codului-de-procedura-penala/
http://www.just.ro/proiectul-ordonantei-de-urgenta-privind-gratierea-unor-pedepse/

Plenul CSM a dat aviz negativ pentru proiectele de ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor, decizia fiind luată în şedinţa de miercuri. Plenul CSM a luat decizia cu majoritate de voturi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă