Ministerul Justiției va susține un prag de 9.000 de lei pentru incriminarea abuzului în serviciu

Ministerul Justiției a anunțat într-un comunicat de presă că va susţine adoptarea de către Camera Deputaţilor a unui prag de 9.000 de lei pentru incriminarea abuzului în serviciu.

29 Martie 2023, 19:24 (actualizat 29 Martie 2023, 22:26) Știrile TVR |

Pentru dezbaterile din Camera Deputaților asupra proiectului de lege privind nivelul pragului la infracțiunea de abuz în serviciu prevăzută de art. 297 din Codul penal, Ministerul Justiției va susține adoptarea de către Camera Deputaților a unui prag de 9.000 de lei, se arată în comunicatul publicat pe site-ul ministerului.

Ministerul Justiției mai precizează că legiuitorul are obligația de a reglementa pragul valoric al pagubei și intensitatea vătămării dreptului sau interesului legitim rezultate din comiterea faptei în cuprinsul normelor penale referitoare la infracțiunea de abuz în serviciu, pasivitatea acestuia fiind de natură să determine apariția unor situații de incoerență și instabilitate, contrare principiului securității raporturilor juridice în componenta sa referitoare la claritatea și previzibilitatea legii.”

Potrivit sursei citate ”nu există nicio referință concretă în deciziile Curții Constituționale a României sau în avizele Comisiei de la Veneția cu privire la valoarea economică sau financiară a unui astfel de prag valoric pentru infracțiunea de abuz în serviciu.”

Marcel Ciolacu, despre pragul privind abuzul în serviciu: PSD va vota ce recomandă profesioniștii din justiție. Rareș Bogdan: PNL nu susține introducerea unui prag pentru abuz în serviciu

Senatul a stabilit pragul pentru abuzul în serviciu, pedepsit cu închisoare, la 250.000 de lei. Opoziţia critică în termeni duri amendamentele adoptate

Este un vot care a scos și oameni în stradă. Zeci de persoane s-au mobilizat pe Internet şi s-au strâns în Piaţa Victoriei. 'Aţi dat liber la furat' sau 'plagiatorii' scrie pe pancartele oamenilor furioşi că se repetă episodul din 2017, cu Ordonanţa 13 care a provocat cel mai mare protest de stradă din anii 2000.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 31°C
IASI 31°C 29°C
CLUJ 25°C 23°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 27°C 27°C
BRASOV 27°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI