Ministerul Finanţelor continuă şi în iunie emisiunile de titluri de stat pentru populaţie

Programul Tezaur - Titluri de Stat
Programul Tezaur - Titluri de Stat
7 iunie 2021, 11:11

„Titlurile de stat emise în cadrul programului Tezaur reprezintă, în continuare, o modalitate de economisire avantajoasă pentru populaţie. De aceea, încurajez toate persoanele fizice care dispun de lichidităţi să beneficieze de avantajele acestui program şi să subscrie pentru titlurile Tezaur prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului sau ale Poştei Române”, a declarat ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

Titlurile de stat pot fi cumpărate între 7 – 28 iunie 2021 de la unităţile Trezoreriei Statului, între 7 – 24 iunie 2021 pentru mediul rural şi 7 – 25 iunie 2021 pentru mediul urban, prin Compania Naţională Poşta Română.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Potrivit sursei citate, sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

„Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile”, se precizează în comunicat.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Statul vrea să se împrumute cu dobândă de la românii din diaspora

Românii pot investi din 15 aprilie în titlurile de stat Tezaur