Ministerul Energiei a făcut publică schema de compensare a prețurilor la energie. Au fost modificate plafoanele de preţ şi limitele de consum

Ministerul Energiei a făcut publică schemă de sprijin pentru populaţie şi consumatorii non-casnici în ceea ce priveşte gazele şi energia electrică. Au fost modificate atât plafoanele de preţ, cât şi limitele de consum. Rămân însă probleme nerezolvate în multe sectoare din industrie. Sindicaliştii din industria aluminiului au protestat la Guvern şi acuză că, din cauza costurilor uriaşe cu energia, sunt în pericol să fie disponibilizaţi sau trimişi în şomaj.

21 Ianuarie 2022, 12:19 (actualizat 21 Ianuarie 2022, 22:49) Știrile TVR |

Noua schemă de sprijin ar urma să se aplice de la 1 februarie și până la 31 martie.

Vom avea un preț la energie electrică plafonat la 80 de bani față de un leu cât era în lege, iar la gaze naturale un preț de 31 de bani față de 37 de bani cât a fost stabilit inițial.

Pe lângă aceste prețuri plafonate, vor fi majorate și marjele de consum astfel încât mai mlți consumatori vor putea beneficia de această schemă de sprijin.

La energie electrică, noua marjă de consum va fi de 500 de KWh față de 300 KWh, iar la gaze naturale 300 mc lunar față de 200 de mc lunar.

Consumatorii care se încadrează în aceste marje de consum pe lângă faptul că vor beneficia de acel preț plafonat vor beneficia și de o reducere: la energie electrică rămâne neschimbat: compensația va fi de 29 de bani, iar la gaze naturale va fi majorată de la 33% la 40%.

Și consumatorii non-casnici vor fi sprijiniți: vor beneficia de un preț plafonat la energie electrică de un leu| KWh, iar la gaze naturale de un preț de 37 de bani.

Marii consumatori industriali cer să se aplice și în cazul lor un preț plafonat la energie electrică și la gaze la nivelul lunii decembrie 2020. Ei reclamă că la tarifele actuale, 60% dintre capacitățile industriale riscă să se închidă și mii de oameni ar fi trimiși în șomaj tehnic.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 34°C 32°C
IASI 31°C 31°C
CLUJ 31°C 27°C
CONSTANTA 26°C 25°C
CRAIOVA 34°C 32°C
BRASOV 32°C 30°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI