Ministerul Educaţiei: Ghid informativ pentru susținerea Evaluării Naționale

Elevii de clasa a VIII-a au la dispoziție un ghid cu informații complete despre Evaluarea Națională, publicat luni de Ministerul Educaţiei, pe site-ul instituţiei.

14 Iunie 2021, 22:57 (actualizat 14 Iunie 2021, 23:33) |
Examen / FOTO: Shutterstock

Ghidul conține informații utile despre condițiile de examen (detalii de natură organizatorică & sanitară) și despre desfășurarea propriu-zisă a probelor scrise. De asemenea, sunt incluse informații despre modalitatea de evaluare a lucrărilor (contestații), dar și sfaturi privind organizarea timpului de lucru pe durata celor 120 de minute rezervate fiecărei probe.

Conform ghidului, probele scrise la Limba română, Matematică și Limba maternă încep la ora 9.00, iar elevii au două ore la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor, care sunt sub forma unor broșuri.

Absolvenţii care au fost în izolare/carantină sau care din alte motive, justificate cu certificat medical, nu pot finaliza/participa la probele Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a pot susţine probele examenului în etapa specială.

Comunicarea rezultatelor obţinute la examen se face anonimizat. Va fi respectat astfel Regulamentul general privind protecţia datelor personale, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută de aceştia.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 26°C
IASI 17°C 17°C
CLUJ 16°C 17°C
CONSTANTA 25°C 22°C
CRAIOVA 26°C 25°C
BRASOV 20°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI