Ministerul Educației a făcut public Ghidul cu informații complete despre Evaluarea Națională și regulile de desfășurare în contextul pandemiei

Cu o săptămână înainte de începerea probelor de evaluare națională, ministerul Educației face public ghidul necesar orientării acestor elevi, absolvenți de clasa a VIII-a. Pentru prima dată în România, subiectele de examen sunt construite după modelul testelor PISA.

15 Iunie 2021, 20:30 |

Evaluarea Națională începe de 22 iunie, cu proba scrisă la limba română. Va fi o premieră: elevii vor primi o broşură cu subiectele, care din acest an vor testa în primul rând creativitatea și capacitatea de a folosi noțiunile, nu doar de a le memora. Modelul este preluat din testele PISA.

Elevii care sunt în carantină sau internaţi în spital vor susţine probele într-o sesiune specială, programată în iulie și care se va încheia până la etapa admiterii în licee.

Potrivit noilor reguli, copiii nu vor fi supuşi unui triaj epidemiologic înainte de examen, dar sunt obligaţi să poarte mască de protecţie. În toate sălile vor exista măști și dezinfectanți.

Candidații nu au voie în sala de examen cu manuale, culegeri, notițe sau telefoane. Iar cine încearcă să copieze la Evaluarea Națională va fi eliminat cu nota 1. La finalul ghidului informativ publicat de ministerul Educației, elevii sunt sfătuiți să citească subiectele și cerințele cu mare atenție și să înceapă rezolvarea cu cele ușoare. Primele rezultate se vor afișa pe 29 iunie.

CALENDARUL EVALUĂRII NAȚIONALE 2021

22 iunie - proba scrisă la limba şi literatura română

24 iunie - proba scrisă la matematică

25 iunie - proba scrisă la limba maternă

29 iunie - afişarea rezultatelor

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2021 - ETAPA SPECIALĂ

5 iulie - proba scrisă la limba şi literatura română

6 iulie - proba scrisă la matematică

7 iulie - proba scrisă la limba maternă

9 iulie : afişarea rezultatelor

(Sursa: Ministerul Educaţiei)

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 14°C
IASI 12°C 11°C
CLUJ 9°C 4°C
CONSTANTA 13°C 16°C
CRAIOVA 12°C 11°C
BRASOV 10°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI