Ministerul Educației pregătește pentru anul viitor teste grilă la Evaluarea națională și la Bacalaureat. Modele de teste publicate și apoi scoase de pe site-ul instituției

31 octombrie 2018, 20:35

Vestea că testele pentru examenul de Bacalaureat vor avea și întrebări de tip grilă a deranjat o parte a elevilor care se pregătesc să susțină examenul maturității vara viitoare. Ei au trecut deja prin simulări, însă după modelele vechi.

Ministerul Educației a publicat pentru scurt timp, pe site-ul instituției, modelele de teste pentru examenele naționale.

Astfel, la proba scrisă la limba și literatura română pentru Bacalaureat apar întrebări de tip grilă, cu câte 4 variante de răspuns.

Și în testul de matematică pentru Evaluarea națională elevii primesc câte 4 rezultate pentru primele 10 exerciții. Răspunsurile corecte înseamnă 40 de puncte.

Modelele de teste pentru examenele naționale au dispărut însă de pe site-ul ministerului cât ai spune „modificare”. Nimeni de la minister nu a putut fi contactat pentru a explica de ce au fost scoase de pe site modele de teste.

Practic, programa rămâne aceeași, dar se modifică metoda de examinare în proporție de 40%.

Până acum, doar președintele Centrului naţional de examinare, Marian Şuţă, a confirmat modificarea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite