Ministerul Educației intenționează să creeze o platformă digitală care să ajute la depistarea diplomelor false

24 ianuarie 2021, 17:32

Printre cele mai răsunătoare cazuri de angajări în instituții ale statului pe baza unor diplome false se numără cel al pretinsului medic ginecolog de la spitalul județean Ilfov. Sau cel al lui Laurențiu Baranga, fost șef al Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, precum și cazul lui Marius Caraşol, fost șef la Transelectrica. Iar de curând, polițiștii au descoperit și un fals psiholog, care a lucrat ani în șir la spitalul din Târgoviște.

Cazul falsei psiholoage de la Târgoviște nu s-a încheiat o dată cu depistarea celei care a reușit să păcălească sistemul de stat timp de 20 de ani. Surse judiciare vorbesc despre faptul că se adună probe în acest moment legate de cei care ar fi știut că ar fi fost vorba de o impostoarea care s-ar fi folosit de documente false pentru a reuși angajarea la unitatea spitalicească.

Suspiciuni sunt și în cazul unul medic stomatolog din spațiul arab, în cazul căruia au fost făcute reclamații mai vechi.

Reprezentanta Colegiului Medicilor Stomatologi din Timiș spune însă că angajatorul de bună-credință nu are instrumente să verifice dacă persoana care vrea să se obțină un post are sau nu diplome obținute legal.

Ministrul Educației anunță ca intenționează să creeze o astfel de platformă digitală, care poate ajuta la depistarea impostorilor.

Până când acest registru informatic va fi funcțional, oamenii legii au de lucru. Surse judiciare susțin că polițiștii și procurorii au informații și despre alte persoane care au folosit documente false pentru a se angaja.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite