Ministerul Educației: 244 de elevi și 329 de angajați din toată țara, confirmați cu noul coronavirus. Infectarea a fost făcută în săptămâna premergătoare începerii școlii

La doar câteva zile după redeschiderea şcolilor au apărut și primele cazuri de COVID în rândul elevilor. 244 de copii au fost confirmaţi de luni până acum. Se adaugă 329 de cadre didactice şi alti angajați ai unităților de învățământ. Sunt și 8 județe în care nu s-a înregistrat deocamdată niciun elev infectat după revenirea în clase. Oficialii spun că de fapt, copiii au venit deja infectați din vacanța de la începutul lunii februarie, pe care mulți au petrecut-o în vizite la rude, în excursii sau pe pârtii.

11 Februarie 2021, 10:07 (actualizat 11 Februarie 2021, 20:03) |
Sute de elevi si angajati din invatamant, infectati cu SARS COV-2
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În Capitală, primul elev confirmat cu noul coronavirus după reluarea cursurilor în clase învață la Școala Sfântul Andrei din sectorul 6. Este vorba despre o fetiță din clasa a doua. Luni dimineață a fost la ore, iar luni seară a aflat că bunica ei are Covid. Marți dimineață nu s-a mai prezentat la școală, ci a mers la o clinică privată și și-a făcut testul, iar până seara a primit rezultatul: infecție cu Sars Cov 2.

Și alte școli din București sunt la un pas de a trece din nou la cursuri în sistem online. În sectorul 4, autoritățile semnalau la prânz alte trei cazuri de elevi infectați, în trei școli. Și un cadru didactic a fost depistat pozitiv.

Probleme sunt în mai multe județe. În Cluj, de exemplu, zeci de cazuri au fost depistate atât în rândul copiilor, cât și printre profesori.

Și în câteva localități din județul Timiș, mai multe clase vor ține orele online după ce au fost confirmate cazuri de COVID.

Multe cazuri au fost înregistrate și în Constanța.

În Gorj, cinci elevi au ieșit pozitiv la testele de coronavirus, la fel și 17 cadre medicale și angajați din școli. Un elev și șapte profesori au fost depistați cu coronavirus și în Galați, iar la Colegiul Militar din Alba Iulia, testele realizate înainte de începerea școlii au arătat că cinci elevi erau deja bolnavi. Situația a fost analizată și de președintele Klaus Iohannis, împreună cu ministrul Educației.

Peste 2 milioane de elevi au reînceput fizic școala, ceea ce reprezintă aproape trei sferturi din total. Restul continuă cursurile online.

ACTUALIZARE 18.00: Numărul de elevi confirmați cu Covid în perioada 8-11 februarie este de 244, iar numărul angajaților este de 329, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat. Activitatea din 171 de clase a fost suspendată, joi, 11 februarie.

Totuși, potrivit Ministerului Educației, "Incidența cumulată în rândul elevilor pe cele 4 zile de la debutul semestrului II (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populației generale. Există 8 județe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (AG, BR, GR, NT, SB, SM, TL și VL). Luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii".

ACTUALIZARE 14.10Opt elevi au fost confirmați cu SARS-COV-2 și în Constanța, iar alte cazuri au fost înregistrate și în Timiș și Gorj.

_____________________________________________________________

ACTUALIZARE 12.31: Un profesor și trei elevi din Sectorul 4 au fost testați pozitiv la virusul SARS-COV-2.

Cazurile de îmbolnăviri în rândul elevilor se află la Școala Gimnazială nr. 190 – un elev care învață în clasa a IV-a, Școala Gimnazială nr. 113 – un elev care învață în clasa I, Școala Gimnazială nr. 79. – un elev care învață în clasa a III-a.
În unitățile de învățământ mai sus menționate, cursurile se vor suspenda, conform noului ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății.
_____________________________________________________________

 

ACTUALIZARE 12.00: Alți doi copii ai unei școli din București au fost confirmați cu noul coronavirus. Bilanțul se ridică la trei elevi.

_____________________________________________________________

O elevă de la Şcoala "Sfântul Andrei" din Sectorul 6 a fost confirmată cu noul coronavirus. Este vorba despre o fetiță din clasa a II-a. Bunica elevei a fost testată pozitiv la COVID-19 luni, iar marți a fost confirmată și fetița.

Testarea nu a avut loc în școală. Părinții au testat-o acasă. De marți eleva nu a mai mers la ore, iar marți seară, părinții celorlalți copii au fost înștiințați de conducerea instituției de învățământ să nu mai vină la cursuri de miercuri.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 18°C
IASI 15°C 18°C
CLUJ 13°C 14°C
CONSTANTA 13°C 15°C
CRAIOVA 15°C 18°C
BRASOV 11°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI