Cancelarul Austriei merge la Moscova ca ”să-i spună lui Putin adevărul” despre război

Cancelarul Austriei Karl Nehammer
Cancelarul Austriei Karl Nehammer
11 aprilie 2022, 13:39

Contează să fii faţă în faţă şi să îi spui care este realitatea: aceea că acest preşedinte a pierdut de facto războiul din punct de vedere moral”, a declarat Schallenberg la sosirea la reuniunea Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene (CAE), la Luxemburg.

Ar trebui să fie în interesul lui (Putin) faptul că cineva îi spune adevărul. Cred că este important şi avem această datorie, dacă vrem să salvăm vieţi”, a adăugat el.

Cancelarul austriac se va deplasa luni după-amiază la Moscova pentru o întrevedere cu preşedintele rus, fiind primul lider european care se va întâlni cu Vladimir Putin de la debutul invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie.

Deplasarea prevăzută la Moscova urmează după vizita pe care Nehammer a făcut-o sâmbătă la Kiev, în care s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelesnki. El intenţionează să evoce la Kremlin ”crimele de război’‘ de la Bucea, unde s-a deplasat personal, la fel ca alţi lideri occidentali.

Austria este membră a Uniunii Europene, dar nu şi a NATO. Viena a denunţat invazia rusă din Ucraina şi şi-a declarat solidaritatea cu Kievul, iar săptămâna trecută a expulzat patru diplomaţi ruşi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite