Ministerul de Externe: Turiștii români blocați în Mexic au fost preluați de microbuze și își continuă călătoria în siguranță

28 martie 2017, 13:58

ACTUALIZARE 20.00 În urma demersurilor Ambasadei României la Ciudad de Mexico, grupul de cetăţeni români a fost escortat de poliţia din Oaxaca pe durata traversării zonei ocupate de manifestanți, se arată într-un comunicat al ministerului român de Externe.  Ulterior, aceștia s-au îmbarcat în microbuzele puse la dispoziție de operatorul turistic, continuându-și călătoria.  De asemenea, la solicitarea misiunii diplomatice române, un echipaj al poliției locale va însoți mijloacele de transport pe întreg teritoriul statului Oaxaca, pentru asigurarea deplasării în siguranță a turiștilor români.

MAE precizează că, parcursul acestor evenimente, siguranța cetățenilor români nu a fost pusă în pericol, echipaje ale poliției monitorizând, în permanență, desfășurarea acțiunilor de protest.

Încă de la momentul semnalării cazului, atât Ambasada României la Ciudad de Mexico, cât şi Centrala MAE au menţinut un contact permanent cu grupul cetăţenilor români, cu poliţia locală, cu agenția de voiaj din România și cu partenerul acesteia de pe plan local, oferind sprijinul necesar în vederea soluţionării acestui caz, mai arată ministerul de Externe de la București.

ACTUALIZARE 16.40 Românii blocați în Mexic vor fi preluați de microbuzele partenerului local al Interra Travel, agenția care a organizat acest sejur.

Anunţul a fost făcut într-un comunicat de presă al Ministerului Turismului, care citează ghidul român ce însoțește grupul respectiv.

„Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a discutat cu directorul general al Agenției de turism Interra Travel, dl. Danciu, tour-operatorul care a vândut vacanța în Mexic cetățenilor români blocați de protestatari, și cu ghidul care îi însoțește în călătorie pe turiști. În urmă cu doar câteva minute, ministrul a fost informat de către doamna Istrate, ghidul turiștilor români din Mexic, că situația cetățenilor blocați de protestatari este bună, nu sunt violențe, iar oamenii au apă, mâncare și fructe. De asemenea, ghidul a precizat, în discuția telefonică avută cu ministrul, că turiștii vor părăsi autocarul la ora locală 7:00 și vor ocoli pe jos grupul de protestatari pentru a fi preluați de microbuze ale partenerului local al Agenției Interra Travel. Ministerul Turismului va urmări situația cetățenilor români până la rezolvarea acesteia”, precizează ministerul de resort.

________________________________

Ei se află în apropiere de Oaxaca, într-un autocar. Maşina nu se poate deplasa, din cauza blocării rutei de acces de către protestatari care nu permit trecerea automobilelor.

Poliţia locală a trimis mai multe microbuze pentru preluarea românilor după ce ambasada a solicitat ajutorul autorităţilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite