Ministerul Culturii dă startul selecţiei pentru formarea delegaţiei de artişti care va reprezenta ţara noastră la cea de-a IX-a ediţie a Jocurilor Francofoniei. TVR, partener media al evenimentului

România anunţă înscrierile la Jocurile Francofoniei, care vor avea loc în perioada 19 - 28 august 2022, la Kinshasa, în Republica Democrată Congo. Televiziunea Română este partener media al evenimentului.

05 August 2021, 21:00 |

Jocurile Francofoniei înseamnă o competiție culturală și sportivă de anvergură şi se adresează artiștilor români cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

Este o provocare adresată iubitorilor de hip-hop, jonglerie, marionete gigant, pasionaţilor de arte vizuale, creație și interpretare muzicală, povestitorilor, dansatorilor, creatorilor digitali.

Demeter Andras, secretar de stat în Ministerul Culturii: "Noi ne concentrăm pe această componentă culturală, care are mai multe domenii, de la arte frumoase la artele spectacolului, de la fotografie până la creație digitală, și până la data de 15 august așteptăm înscrieri din partea unor artiști care se înscriu în următoarele mici criterii - anume, să aibă vârsta între 18 și 35 de ani, să aibă cetăţenie română, ceea ce înseamnă că nu trebuie să fie neapărat cu domiciliul sau reşedinţa în România. Poate să fie și din diaspora, de peste tot, de pretutindeni".

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 17°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 14°C 13°C
CONSTANTA 14°C 15°C
CRAIOVA 15°C 18°C
BRASOV 12°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI