Ministerul Britanic al Apărării: Mariupol este în pericol să devină un focar de holeră

Mariupol este în pericol să devină un focar de holeră
Mariupol este în pericol să devină un focar de holeră
10 iunie 2022, 10:03

“Probabil că există, de asemenea, o criză de medicamente în Herson”, a scris Ministerul Apărării din Marea Britanie Twitter în raportul privind evoluția războiului din Ucraina.

Rusia se chinuie să ofere servicii publice de bază populației din teritoriile ocupate de ruși, a adăugat acesta.

Sute de cadavre au fost găsite sub dărâmăturile clădirilor distruse din Mariupol, a declarat Petro Andriuşcenko, consilierul primarului din oraș, citat de BBC.

Liderul autoproclamatei Republici Populare Doneţk a declarat că 60% din clădirile din Mariupol au fost distruse, iar dintre acestea 20% nu mai pot fi reconstruite.

 

 

Luna trecută, șeful echipei OMS pentru criza din Ucraina, Dorit Nitzan, a declarat că Mariupol, care este acum controlat de forțele ruse după săptămâni de asediu și bombardamente puternice, se numără printre zonele ocupate în care există riscul de holeră.

Holera este o boală infecțioasă intestinală acută, contagioasă, cauzata de o bacterie: vibrionul holeric (Vibrio cholerae, varietatea el Tor). Este răspândită de obicei prin apă contaminată. Aceasta provoacă diaree severă și deshidratare. Lăsată netratată, holera poate fi fatală în câteva ore, chiar și la persoanele cu un sistem imunitar puternic. Canalizarea modernă și tratarea apei au eliminat practic holera în țările industrializate, însă boala este încă prezentă în Africa, Asia de Sud și Haiti.

Riscul epidemiei de holeră este cel mai ridicat atunci când sărăcia, războiul sau dezastrele naturale îi forțează pe oameni să locuiască în condiții aglomerate, fără o igienă adecvată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite