Ministerul Apărării Naţionale donează Republicii Moldova materiale medicale

Echipamente medicale pentru Republica Moldova
Echipamente medicale pentru Republica Moldova
19 ianuarie 2023, 13:06

Potrivit MApN, donaţia constă în 1.000 viziere, 9.000 cutii cu mănuşi, 2.000 ochelari de protecţie din plastic, 3 milioane de măşti chirurgicale, precum şi 500.000 de măşti de protecţie.

Donația este acordată în baza contractului dintre statul român, prin Ministerul Finanţelor, şi Ministerul Apărării din Republica Moldova.

Contractul a fost încheiat în 29 decembrie 2022, în scopul continuării măsurilor constante de sprijin ale României pentru Republica Moldova.

Reprezentanţii MApN vor preda materialele medicale către omologii lor din Republica Moldova joi şi vineri, la punctul de trecere a frontierei Leuşeni-Albiţa.

MApN arată că transportul bunurilor materiale de la Centrul de logistică medicală şi de la depozitul sanitar Nord-Sebeş la punctul de control trecere frontieră Leuşeni-Albiţa se execută prin grija Comandamentului Logistic Întrunit din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, iar operaţiunile de export/donaţie şi predare a bunurilor către reprezentanţii Republica Moldova se desfăşoară cu sprijinul CN Romtehnica SA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite