Ministerul Apărării Naționale vrea să creeze o armată de rezerviști voluntari

Propunerea vine cu 10 ani întârziere, spun specialiştii, pentru că ar fi trebuit să apară atunci când a fost desfiinţat, prin lege, serviciul militar obligatoriu. Cei interesați să devină rezerviști voluntari trebuie să treacă, însă, printr-un proces de selecție.

23 Septembrie 2018, 19:52 |
Rezerviști pentru armată
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În prezent, deficitul Ministerului Apărării Naţionale este de aproximativ 6.000 de oameni. Şi pentru că nu se pune problema reinstituirii stagiului militar obligatoriu, a fost găsită soluția rezervistului voluntar.

Proiectul de lege este în dezbatere publică.

Oricine are între 18 şi 55 de ani poate deveni rezervist voluntar şi va primi o instruire de bază. Părerile cetățenilor sunt, însă, împărțite.

Cei care doresc să devină rezerviști voluntari vor parcurge o perioadă de selecție. Cine se va răzgândi la final, va trebui să suporte contravaloarea recrutării și a selecției.

Sunt și câteva condiții impuse de militari. Nu vor fi primiți cei care au fost condamnați penal, cu excepția celor reabilitați sau amnistiați. La fel va fi și în cazul celor care fac parte din culte sau secte religioase, ale căror reguli interne contravin moralei sau afectează desfășurarea profesiei de militar.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 15°C 17°C
CRAIOVA 17°C 20°C
BRASOV 12°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI