Ministerul Apărării din Marea Britanie: Rusia aduce echipamente din Belarus pentru a-și intensifica atacul în estul Ucrainei

Belarus - Rusia
Belarus - Rusia
17 aprilie 2022, 10:23

„Forțele ruse continuă să aducă echipamente de luptă din Belarus, în zona de este, inclusiv în regiunile Harkov și Severdonețk”, se arată în raportu. „Artileria rusă continuă să atace pozițiile armatei ucrainene din regiunea de est unde Rusia se pregătește de o nouă ofensivă”.

„Deși Rusia se concentrează acum pe zona de est a Ucrainei, obiectivul final al Rusiei rămâne același”, se mai arată în raport. „Se angajează să oblige Ucraina să-și abandoneze orientarea euro-atlantică și să-și afirme propria dominație regională”.

Belarus a fost folosit ca o trambulină pentru multe dintre operațiunile aeriene ale Rusiei în Ucraina, potrivit informațiilor colectate de avioanele de supraveghere ale NATO.

Armata ucraineană spune că a doborât mai multe rachete lansate către teritoriul său din Belarus. După ce Rusia nu a reușit să câștige terenul dorit în jurul capitalei ucrainene Kiev, forțele s-au retras în Belarus pentru a se regrupa și redistribuie.

SUA au impus mai multe sancțiuni  Belarusului şi au suspendat relațiile comerciale normale cu țara.

Dar președintele belarus Alexander Lukașenko: Nu noi am început acest război, conștiința noastră este curată.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite