Ministerul Apărării: Echipa militară de la Spitalul din Focșani și-a încheiat misiunea

Echipa militară a Spitalului Județean de Urgență "Sf. Pantelimon" din Focșani și-a încheiat astăzi misiunea. Medicii militari au condus unitatea în perioada 13 aprilie - 7 mai. În acest interval au fost identificate și limitate vulnerabilitățile privind accesul în spital. A fost înființat un punct unic de acces și s-au creat echipe de instruire pentru folosirea corectă a echipamentului de protecție.

08 Mai 2020, 12:33 (actualizat 08 Mai 2020, 12:50) Știrile TVR |
Spitalul Județean de Urgență / FOTO: www.facebook.com/SpitalVN

Echipa condusă de colonel medic dr. Alexandru Keresztes a desfășurat mai multe activități de coordonare, creștere graduală de operaționalizare și de consiliere privind organizarea și desfășurarea serviciilor medicale, în conformitate cu evoluția epidemiologică în infecția cu SARS-CoV-2 și pe baza cerințelor formulate de Ministerul Sănătății și adresate Ministerului Apărării Naționale.

"În ceea ce privește acțiunile întreprinse în domeniul resurselor umane, al procedurilor, protocoalelor și dispozițiilor de la nivelul instituției sanitare, au fost dispuse măsuri pentru identificarea resursei umane afectate de infecția SARS-Cov-2 (internați, autoizolați), stabilirea necesarului de personal medical și auxiliar, revizuirea Regulamentul Intern și a Codului de etică și deontologie profesională al spitalului de către membrii Consiliului etic, precum și întocmirea unor noi proceduri operaționale pentru organizarea activității specifice", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Au fost luate măsuri pentru înființarea unui sector ATI cu 10 paturi dedicat tratării infecțiilor cu COVID-19. Au fost găsite spații pentru pacienții asimptomatici spitalizați, până la negativarea prin două teste consecutive. A fost degrevată astfel secția de Boli Infecțioase.

Echipa militară a mai introdus proceduri pentru monitorizarea permanentă a stocurilor de materiale, de medicamente, biocide și de teste rapide de detecție.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 2°C 4°C
CONSTANTA 4°C 5°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 0°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI