Ministerul britanic al Apărării: Primii ruși mobilizați de Putin au început să sosească la bazele militare

Uniformă militară
Uniformă militară
26 septembrie 2022, 09:21

„Rusia se va confrunta acum cu o provocare administrativă și logistică pentru a asigura instruirea trupelor„, afirmă ministerul britanic.

Spre deosebire de majoritatea armatelor occidentale, armata rusă oferă soldaților o pregătire inițială slabă în cadrul unităților operaționale desemnate, mai degrabă decât în unități de pregătire dedicate.

În mod obișnuit, un batalion din cadrul fiecărei brigăzi rusești va rămâne în garnizoană dacă celelalte două sunt implicate în operațiuni și poate furniza un cadru de instructori pentru a pregăti noii recruți. Cu toate acestea, Rusia a desfășurat multe dintre aceste batalioane în Ucraina.

Lipsa instructorilor militari și graba cu care Rusia a început mobilizarea sugerează că multe dintre trupele recrutate vor fi desfășurate pe linia frontului cu o pregătire minimă relevantă, au adăugat serviciile secrete militare britanice.

Pe rețelele de socializare au apărut filmulețe cu ”militarii” mobilizați de Putin pentru războiul din Ucraina. În regiunea Samara, din Rusia, unii dintre ei ard lemne pentru a se încălzi.

La începutul săptămânii trecute, președintele rus Vladimir Putin a declarat că a semnat un decret privind mobilizarea parțială începând de miercuri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite