Miniștrii de Externe ai statelor G7: Vom judeca Rusia după faptele sale

Declarație G7
Declarație G7
20 februarie 2022, 02:37

Într-o declarație comună semnată și de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, miniștrii de Externe au cerut eforturi diplomatice imediate și detensionarea situației, dar au avertizat în același timp: „Vom judeca Rusia după faptele sale„.

„Masarea neprovocată și nejustificată de forțe militare a Rusiei, cea mai mare dislocare pe continentul european de la sfârșitul Războiului Rece, este o provocare la adresa securității globale și a ordinii internaționale”, se arată în document.

„Deși suntem gata să explorăm soluții diplomatice pentru a aborda preocupările legitime de securitate, Rusia nu ar trebui să aibă nicio îndoială că orice agresiune militară împotriva Ucrainei va avea consecințe masive, inclusiv sancțiuni financiare și economice asupra unei game largi de obiective sectoriale și individuale care ar impune costuri severe și fără precedent asupra economiei ruse”, au avertizat reprezentanții G7.

După întâlnirea de sâmbătă, șefa diplomației germane, Annalena Baerbock, i-a transmis lui Putin să își retragă trupele, să evite orice daune atât pentru Ucraina, cât și pentru Rusia, și să revină la masa discuțiilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite