Mini muzeu dedicat Revoluției, la Liceul Teoretic Alexandru Vlahuţă din Capitală. Multe dintre exponate au fost aduse chiar de elevi

Pentru că elevii nu mai merg la muzee din cauza pandemiei, o profesoară de istorie din Capitală a organizat în şcoală o expoziţie dedicată Revoluţiei. Exponatele le-au adus copiii de acasă, de la părinţii şi bunicii lor care au prins comunismul. Două dintre acestea ar fi dorite de orice muzeu din ţară: o şapcă de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu şi o pereche de pantofi ai Elenei Ceauşescu.

20 Decembrie 2021, 21:29 Știrile TVR |

O profesoară de istorie de la Liceul Teoretic Alexandru Vlahuţă din Capitală a găsit un mod inedit de a le vorbi elevilor ei despre comunism şi Revoluţie: a improvizat un muzeu chiar la şcoală.

Cele mai multe exponate care refac perioada epocii de aur a lui Ceauşescu şi zilele fierbinţi din Decembrie 1989 au fost aduse chiar de elevi.

La Revoluție, Marilena Bratu era studentă şi împreună cu fratele ei au făcut câteva fotografii care au ajuns şi ele în expoziţie.

Micul muzeul se poate lăuda şi cu exponate valoroase, care au aparţinut lui Nicolae şi Elenei Ceauşescu.

Piesele de rezistență ale expoziției care se va strânge înainte de vacanță sunt o șapcă pe care Ceaușescu o purta la vânătoare, împreună cu o pereche de pantofi care au aparținut Elenei Ceaușescu.

Profesoara spune că elevii implicaţi în amenajarea expoziţiei au înţeles mai bine ce au însemnat comunismul şi Revoluţia trăite de părinţii şi bunicii lor.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 24°C
IASI 16°C 22°C
CLUJ 17°C 20°C
CONSTANTA 17°C 18°C
CRAIOVA 20°C 24°C
BRASOV 16°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI