Miniștrii propuși în locul celor demisionari sunt Paul Stănescu la Dezvoltare, Felix Stroe la Transporturi, Marius Nica la Fonduri Europene

13 octombrie 2017, 10:08

PSD a deliberat rapid şi va merge săptămâna viitoare la Cotroceni cu noile propuneri de miniștri. 

În locul lui Sevil Shhaideh, la Ministerul Dezvoltării ar urma să fie numit şeful PSD Olt, Paul Stănescu.

În prezent senator, este liderul necontestat al judeţului. Stănescu a ţinut să clarifice şi informaţiile cum că ar exista în lucru un dosar la DNA pe numele său.

La Transporturi este propus Felix Stroe, preşedintele PSD Constanţa. Fost ofiţer în Marina Militară, este un nume cu greutate în judeţul Constanţa şi nu numai. De 14 ani conduce Regia de Apă Constanţa şi a explicat în mai multe rânduri că nu a colaborat cu Securitatea, ci doar a dat detalii nesemnificative despre nişte colegi în perioada liceului.

În locul Rovanei Plumb, la Fonduri Europene este propus Marius Nica. Absolvent al Academiei de Informaţii a SRI, are un Master în afaceri şi a mai fost ministru pe acelaşi portofoliu în guvernul Ponta.

Chiar dacă şi-a dorit, Mihai Tudose s-a consolat că nu a reuşit să îl clintească din guvern pe ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, implicat într-un dosar penal. ALDE nu îl retrage de la Palatul Victoria.

Sevil Shhaideh rămâne la guvern pe post de consilier de stat, Rovana Plumb va fi preşedintele Comisiei de Afaceri Europene din Cameră, iar Răzvan Cuc rămâne simplu deputat.

____________

Comitetul Executiv Național al PSD a aprobat, vineri, nominalizările pentru funcțiile de miniștri:  Paul Stănescu la Ministerul Dezvoltării, Felix Stroe la Ministerul Transporturilor și Marius Nica la Fonduri Europene, a anunțat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Lucrurile intră într-un făgaș normal, cum fusese stabilit inițial, a declarat  Dragnea.  El a precizat că va avea loc  o întâlnire informală cu miniștrii, pentru chestiuni legate de guvernare.

Întrebat dacă mai are nemulțumiri, premierul Mihai Tudose a declarat: „Ce-am avut de spus am spus, ce-am avut de făcut s-a făcut.”

Premierul Mihai Tudose a anunțat că îi va prezenta luni președintelui Klaus Iohannis noile propuneri de miniștri.

ACTUALIZARE Liviu Dragnea: Am prezentat propunerile  pentru miniștri.

Ministerul Dezvoltării: Paul Stănescu

Ministerul Transporturilor: Felix Stroe

Marius Nica – ministru pentru Fonduri Europene

ACTUALIZARE Sevil Shhaideh ar urma să fie consilier de stat în cadrul guvernului, Rovana Plumb – ar urma să preia conducerea comisiei pentru afaceri europene din cadrul Camerei, iar Adrian Țuțuianu – care și-a dat demisia de la ministerul Apărării, va reveni la Senat.

ACTUALIZARE PSD a votat miniștrii propuși în locul celor demisionari:

  • Felix Stroe – Ministerul Transporturilor
  • Paul Stănescu – Ministerul Dezvoltării
  • Marius Nica – Ministerul Fondurilor Europene

ACTUALIZARE A început ședința Comitetului Executiv al PSD. Deciziile par să fi fost luate încă de aseară. Este vorba despre senatorul Paul Stănescu la Ministerul Dezvoltării și Felix Stroe, lider PSD Constanța, la Transporturi. La Ministerul Fondurilor Europene ar urma să vină un specialist. Aici s-au vehiculat două nume: Mihaela Toader și Marius Nica. Se pare că până la urmă, liderii PSD ar fi optat pentru Marius Nica, însă anunțul oficial va fi făcut la finalul ședinței. Cei de la ALDE îl susțin în continuare pe Viorel Ilie.

ACTUALIZARE După ședința coaliției, care a durat aproape două ore, la sediul ALDE a rămas Călin Păpescu Tăriceanu care are întâlniri cu mai mulți lideri din teritoriu. Tăriceanu ar fi reiterat poziția partidului – Viorel Ilie trebuie să rămână în Guvern. Premierul nu ar fi dat un răspuns clar în acest sens, a transmis Ionuț Gheorghe în emisiunea Aici Acum.

 

ACTUALIZARE Ultimele nume vehiculate pentru miniștri  sunt senatorul Paul Stănescu la Ministerul Dezvoltării și Felix Stroe, lider PSD Constanța, la Transporturi, a transmis Andreea Dumitrescu în emisiunea Aici Acum. La ministerul Fondurilor Europene ar urma să vină un specialist.

ACTUALIZARE Liderii importanți ai celor două partide au ajuns la sediul ALDE. AU venit premierul împreună cu Marcel Ciolacu, de la PSD Marian Neacșu. La întâlnire participă și Călin Popescu Tăriceanu, deși din informațiile inițiale nu ar fi dorit să vină.

ACTUALIZARE Mihai Tudose și Mihai Ciolacu, așteptați la ședința coaliției PSD-ALDE. Călin Popescu Tăriceanu nu ar dori să participe la ședință, pentru că le-a spus celor apropiați că decizia a fost deja luată – Viorel Ilie rămâne în Guvern.

 

 

ACTUALIZARE Înlocuitorii pentru cei trei miniștri ar fi: pentru Ministerul Dezvoltării – Marcel Ciolacu, pentru Ministerul Fondurilor Europene – Marius Nica. Ambii ezită în acest moment.

La Ministerul Transporturilor ar urma să vină Gabriel Vlase. Se vorbea de asemenea că la Ministerul Dezvoltării, de exemplu, să ajungă Sirma Caraman, un secretar de stat din minister și apropiat al lui Liviu Dragnea. Nu ar fi exclus ca la Fonduri Europene să vină  Mihaela Toader,unul dintre primii miniștri remaniați de PSD.

 

Şedinţa Comitetului Executiv al PSD s-a încheiat azi-noapte, după 6 ore de negocieri tensionate, aparent cu victoria premierului.

Mihai Tudose a obţinut demisiile celor trei miniştri, pe care le solicitase, iar Sevil Shaiddeh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc părăsesc guvernul.

La finalul şedinţei, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că atât el, cât şi premierul au comunicat prost unul cu celălalt şi că nu mai pot fi făcute asemenea greşeli, care să pună partidul, coaliţia şi Guvernul într-o situaţie limită.

Aproape de miezul nopții, după ore întregi de discuții, liderul PSD, Liviu Dragnea, a admis că s-a discutat și despre eventualitatea ca Mihai Tudose să își dea demisia. „Eu i-am spus că nu poate lua în calcul această variantă”.

Vineri la prânz va avea loc o nouă ședință a Comitetului Executiv al PSD, iar liderii coaliției de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, se întâlnesc pentru a discuta situaţia ministrului ALDE pentru pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pe numele căruia DNA a cerut începerea urmăririi penale şi pe care premierul Mihai Tudose doreşte să-l remanieze.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite