Miniștrii din Uniunea Europeană încearcă să găsească la Praga o soluție la criza energetică înainte de venirea iernii. „Vom interveni în preţul gazelor şi vom încuraja achiziţiile comune”

12 octombrie 2022, 22:15

Încă nu există un consens în ceea ce privește soluțiile propuse de executivul de la Bruxelles, întrucât unele țări se opun unei plafonări punctuale a prețului la gazele rusești și militează pentru o plafonare generală a prețului de achiziție de pe piețele internaționale.

Discuțiile miniștrilor Energiei au loc cu o săptămână înainte de Consiliul European de toamnă, la care șefii de state și de guverne vor lua decizia finală privind strategia de reziliență energetică a Uniunii Europene.

Kadri Simson, comisar european pentru Energie: „În primul rând, vom încuraja scăderea cererii. Apoi, vom asigura solidaritatea între statele membre. Vom interveni în preţul gazelor şi vom încuraja achiziţiile comune, iar toate aceste direcţii vor interacţiona şi ne vor ajuta să limităm preţurile şi să asigurăm securitatea aprovizionărilor. Şi ştim cu toţii că există o urgenţă pentru o acţiune, dar trebuie să avem în vedere că trebuie să acţionăm împreună, pe baza unui consens larg”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite