Miniștrii de Externe ai NATO se reunesc la Bruxelles. Se discută relația NATO-UE și detaliile summitului din 2018

5 decembrie 2017, 08:55

În afara de lansarea procesului de reflecție înaintea summitului de anul viitor, reuniunea miniștrilor de externe va pune accentul pe relația NATO-UE, care e din ce în ce mai strânsă după summitul de la Varșovia, care a stabilit liniile directoare pentru o relație de complementaritate între cele două structuri.

Jens Stoltenberg, secretar general NATO:  „Continuăm pachetul celor 42 de măsuri concrete care au adus cooperarea noastră la un nivel neatins până acum. Nu am mai lucrat niciodată atât de apropiat şi sistematic în atâtea arii diferite. Spre exemplu, am înmulţit eforturile noastre pentru a combate atacurile informatice. Schimbăm în timp real alarme despre atacuri cibernetice şi de tip malware.”

Ministrii de Externe aliați vor discuta și despre temele de actualitate, cum ar fi combaterea terorismului, Coreea de Nord sau Iran.

La întâlnire participă și șeful diplomației americane, Rex Tillerson, care va transmite un mesaj de consolidare a alianței dintre Statele Unite și Europa pentru a face fata provocărilor din partea Rusiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite