Miniștri fără diplome de specialitate. Jumătate din cabinetul Tudose, studii diferite de domeniile de activitate

4 iulie 2017, 22:22

Premierul Mihai Tudose este jurist cu diploma obținută la o instituție privată, Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir. Are un master în „Management  și gestiunea afacerilor”, alte șase cursuri de specializare, inclusiv la SRI, și mult vestitul Colegiu de Apărare. Plus un titlu de doctor în „ştiinţe militare şi informaţii”, la care a renuntat fiind suspectat de plagiat.

Nu este singurul membru al noului Executiv absolvent al Colegiului de Apărare. Pe acolo a fost și Mihai Fifor, licenţiat în filosofie, acum urmașul lui Tudose la Economie. Are doua master-uri, unul în literatura română și altul în managementul afacerilor publice, dar și un doctorat în antropologie socială. Vicepremier fără portofoliu, Marcel Ciolacu a trecut și el pe la Colegiul de Apărare pentru a desluși tainele conceptelor de „Securitate şi bună guvernare”, după ce a studiat Dreptul la Universitatea Ecologică din Bucureşti.

Absolventă de Litere, ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu are și ea un stagiu la același colegiu. La fel a procedat colegul de la Comunicații, Lucian Șova, dar și noul ministru al Apărării, Adrian Țuțuianu, avocat de profesie.

Cu Facultatea de Construcţii în palmares, Toma Petcu are pe mână Ministerul Energiei. Licenţiat în integrare economică europeană si în drept la privat, Alexandru Cuc a fost reconfirmat la Transporturi. Vicepremier și ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu are Facultatea de Petrol şi Gaze. Mandatată să atragă Fonduri Europene, Rovana Plumb are trecut în CV Facultatea de Utilaje, iar Doina Pană conduce Apele şi Pădurile, deşi, la bază, este inginer electrotehnist.

Marius Dunca, ministrul Sportului, este inginer mecanic. În schimb, un absolvent de educaţie fizică şi sport, Ilan Laufer, este ministru pe Mediul de Afaceri. În trecut a apărut şi în pictoriale.

Există și miniștri cu competențe clare: șeful de la Externe, Teodor Meleşcanu, este doctor în drept internaţional, iar Tudorel Toader este fost judecator CCR și ex-decanul Facultăţii de Drept din Iaşi. La Agricultură, Petre Daea este doctor în agronomie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite