Minele de cărbune vor fi închise până în 2032

30 iunie 2022, 23:31

Complexul Energetic Oltenia, cel mai mare producător de cărbune din România, realizează 18% din producţia de energie electrică a României.

Ministrul Energiei a subliniat că, prin această ordonanţă, se propune închiderea şi conservarea unităţilor de producţie a energiei electrice pentru că, în această criză energetică, nu se ştie când va fi nevoie să se poată produce din nou energie electrică.

„De altfel, încă din februarie, dacă vă aduceţi aminte, premierul a anunţat creşterea producţiei pe bază de cărbune. S-au angajat peste 600 de oameni deja la Complexul Energetic Oltenia şi, dacă vă uitaţi pe site-ul Transelectrica, o să vedeţi creştere în ultima lună a producţiei de energie electrică. Eram obişnuiţi cu 1.200 de MWh, a ajuns şi la 1.700 de MWh. Deci, Complexul Energetic Oltenia funcţionează în acest moment la parametri, la capacitatea spre maxim – în caz de criză energetică, de probleme în aprovizionarea cu energie electrică, Guvernul, la propunerea Ministerului Energiei, poate să propună, să aprobe, prelungirea perioadelor de închidere sau redeschiderea unor capacități de producție și a exploatărilor miniere aferente”, a subliniat Virgil Popescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite