Militarul Mădălin Stoica, mort în Afganistan, înaintat în grad și decorat cu Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler

16 septembrie 2017, 18:14

Moartea lui Mădălin Stoica a venit că un trăsnet peste cei care l-au cunoscut. O viaţă curmată prea devreme care lasă în urmă un gol pe care nimeni nu-l va mai putea umple niciodată, spun rudele militarului.

În faţa blocului unde a locuit sunt aprinse lumânări. Vestea a îndoliat şi satul natal, Sărata din comuna buzoiană Ulmeni. Pentru jertfa sa, Mădălin va fi declarat post-mortem cetăţean de onoare al comunei.

Primarul spune că mama lui Mădălin a avut o presimţire rea, când a aflat că băiatul ei urma să plece în august în Afganistan. Era prima lui misiune.

Caporalul Mădălin Stoica era sanitar militar şi plecase în Afganistan să salveze vieţile colegilor.

Vineri, o maşină încărcată cu explozibil a intrat în transportorul blindat al românilor care circula în convoi. Dintre toate victimele, el este singurul care nu a supravieţuit.

A fost ridicat post-mortem la gradul de sublocotenent. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat sâmbătă decretul de decorare post-mortem a sublocotenentului Mădălin Stoica cu Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite