Militarul care amenința că se aruncă de la etajul unui bloc din Timișoara a fost salvat. Negocierile au durat 24 de ore. Un alpinist de la ISU Banat a pus capăt situației de criză

9 iunie 2023, 11:20

Bărbatul de 37 de ani, subofițer de Stat Major, a așteptat ca iubita și copilul lor să plece de acasă și s-a urcat pe pervaz. Pentru că nu a mai putut intre în apartament, femeia a cerut ajutor la 112, dar bărbatul a refuzat să colaboreze cu negociatorii.

Gabriel Zaharia, negociator:Persoana nu a fost cooperantă, a fost o negociere foarte dificilă, poate cea mai dificilă negociere care a existat, din ce știu, din experiența mea. A fost tot timpul foarte reticent, a trebuit să muncim, să aplicăm tehnici specifice de negociere.

Familia și prietenii au venit să-l convingă să renunțe la gest, dar fără succes.

Bărbatul a stat acolo toată noaptea.

Pompierii au stat în permanență lângă cele două saltele umflate și au adus și o scară.

Dimineață, bărbatul a ieșit cu totul în afara geamului și putea cădea de acolo în orice moment din cauza oboselii. Așa s-a ajuns la ideea de a aduce un alpinist.

Alin Vicol, alpinist: A fost o misiune deosebit de delicată, pentru că în orice moment, dacă el mă simțea deasupra lui, putea să se arunce, sau să facă altceva, sau putea să mă prindă și să cădem amândoi.

Un rol important l-a reprezentat componenta de negociere, care a acționat în permanență, ceea ce a condus la reușita misiunii„, a declarat Andreia Jerdea, purtător de cuvânt IPJ Timiș.

Militarul a fost urcat într-o ambulanță și transportat la Clinica de Psihiatrie din Timișoara.

Este din 2007 angajat al Brigăzii 18 Decebal Cercetare și Supraveghere și a fost recent evaluat psihologic. A primit avizul de apt limitat. Asta înseamnă că putea munci, dar nu avea dreptul să dețină armă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite