Militarii ucraineni fac antrenamente pentru operațiuni de război psihologic. Exercițiile se desfășoară aproape de granița cu Belarus. Sunt folosite manechine și scenarii similare acțiunilor de luptă

Exerciţii în condiţii dure de stres. Grupări speciale din Forţele armate ucrainene se antrenează în apropierea graniţei cu Belarus pentru acţiuni ofensive, prin imitarea condiţiilor reale de luptă, dar și pentru operaţiuni de război psihologic. Ministrul de Externe de la Kiev cere Germaniei să înceapă antrenarea piloţilor ucraineni pe avioane de luptă occidentale.

12 Martie 2023, 19:48 (actualizat 12 Martie 2023, 20:22) Știrile TVR |

Acest tip de antrenament este esențial, nu doar pentru operațiunile ofensive în teren, ci și pentru situațiile în care militarii ar fi capturați în mediu ostil.

Comandanții ucraineni testează rezistența fizică a trupelor și sunt exersate acțiuni de tip război psihologic, care vizează mintea și controlul fricii.

Într-o luptă nu înțelegi uneori ce se întâmplă, dar trebuie să finalizezi misiunea, de aceea pregătirea mentală este esențială, a declarat unul dintre șefii grupului special de luptă.

Maksym Volivetsky, şeful Grupului Forţelor de Sprijin: "Acţionăm în mediu similar unei acţiuni de luptă. Au loc explozii, se trage, sunt răniţi, folosim manechine pe post de mort, sânge şi fum. Totul trebuie să pară real."

Între timp, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a cerut Germaniei să accelereze livrările de muniție și să înceapă antrenarea piloților ucraineni pe avioane de luptă occidentale.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 28°C
IASI 28°C 28°C
CLUJ 25°C 25°C
CONSTANTA 25°C 25°C
CRAIOVA 28°C 27°C
BRASOV 24°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI