Militarii români fac parte din în Grupul de luptă NATO din Polonia. Relatare de la Adelin Petrișor, trimis special la Bemowo Piskie

13 decembrie 2022, 20:49

Adelin Petrișor: Suntem la Bemowo Piskie. Aici avem în jur de 100 de militari, care au venit cu 7 sisteme antiaeriene Ghepard.

Maior Florian Ion, comandantul detaşamentului românesc din Polonia: Misiunea detașamentului de apărare antiaeriană Sky Guardians, în cadrul Grupului de luptă din Polonia, este de a asigura o prezență înaintată, consolidată, în partea de nord a flancului estic, pentru a descuraja o eventuală agresiune asupra unui stat membru NATO. În fiecare zi ne instruim cu parteneri din statele membre NATO – SUA, Marea Britanie, Croația, Polonia. Detașamentul de apărare antiaeriană Sky Guardians desfășoară acțiuni în această zonă din octombrie.

Adelin Petrișor: Din 2017 avem în această bază în jur de 100-130 de miliari români în contingent. Contingentele se schimbă o dată la 6 luni. Cei care sunt acum în bază vor pleca acasă în aprilie și vor fi schimbați de altă unitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă