Militarii români din detașamentul „Sky Guardians” fac pregătiri pentru a asigura din Polonia prezența înaintată consolidată pe flancul nord-estic al NATO

11 februarie 2021, 10:34

Este o premieră pentru rachetiștii și artileriștii vrânceni să asigure detașamentul de Apărare Antiaeriană pentru misiunea NATO din Polonia – rotația a IX-a.

Aceasta este a doua structură care va participa cu complexul antiaerian Gepard – unul dintre cele mai eficiente sisteme de apărare antiaeriană din Armata României.

Pregătirea pentru misiune a început în luna decembrie.

Ajunși în etapa finală de instruire, etapa baterie – care este și cea mai importantă, militarii detașamentului își vor valida în săptămânile următoare tehnicile, tacticile și procedurile de operare care au fost testate anterior.

„Pe parcursul lunilor de pregătire, atât prin activitățile curente, dar mai ales prin exercițiile desfășurate pe terenul de instrucție, militarii au reușit să formeze o echipă solidă. Ce i-a unit cel mai mult, liantul care se reflectă în toate acțiunile pe care le execută, este dorința de a le arata partenerilor că se ridică la nivelul așteptărilor”, notează Ministerul Apărării Naționale.

(w500) Sky Guardi

„Îmi doresc să fiu mai bun decât în prima misiune. Având ofițeri tineri în subordine, îmi doresc să fiu un model pentru ei astfel încât la reîntoarcerea în țară să poată implementa cât mai multe activități din cele desfășurate în Polonia”, a declarat comandantul Bateriei Gepard, locotenentul Toma Cătălin, aflat la a doua misiune internațională.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă