Militarii predau civililor conducerea Spitalului Județean Suceava. Prin vot au fost aleși managerul, directorul medical și cel de îngrijiri

28 aprilie 2020, 21:46

600 de pacienți sunt internați în acest moment la Spitalul Județean din Suceava. 500 dintre ei au COVID-19.

Gl.(r) dr. Ionel Oprea, coordonator militar al Spitalului Judeţean Suceava: „La Terapie intensivă, în ultimele zile au fost 20, 21, 23, cu 6, 7 maximum ventilaţi mecanic. Capacitatea serviciului ATI acum a depăşit 40 de paturi, are 42 amenajate şi 41 de ventilatoare. Două au fost primite ieri de la Sanctitatea Sa, Papa Francisc„.

Spitalul urmează să intre în etapa a doua, în care va putea trata 900 de pacienți.

Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătății și coordonatoul militar al Spitalului Județean Suceava, spune că situația este acum sub control.

Gl.(r) dr. IONEL OPREA, coordonator militar al Spitalului Judeţean Suceava: „Spitalul funcţionează la 50 către 60% din potenţial pentru că mai sunt colegi care sunt încă internaţi sau în concediu medical, carantină şi alte situaţii de genul acesta. (…) Însă are circuite, are protecţie, deci focarul epidemic este rezolvat. (…) Numărul de internări în afara acestor focare noi a fost de 20-30 de pacienţi pe zi„.

Din 1 mai, conducerea spitalului va fi din nou civilă. Prin vot au fost aleși managerul, directorul medical și cel de îngrijiri.

375 de salariați ai Spitalului Județean s-au îmbolnăvit de COVID-19, arată datele Federației Solidaritatea Sanitară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite