Militarii Invictus, dezamăgiți pentru că nu s-au mai antrenat cu fotbaliștii Naționalei României

27 august 2017, 21:17

Naţionala României s-a antrenat sub ochii militarilor răniţi în teatrele de operaţiuni, care ne vor reprezenta la Jocurile Paralimpice Invictus, din Toronto. Soldaţii veniseră pregătiţi să schimbe câteva pase cu fotbaliştii, însă, până la urmă au rămas, dezamăgiţi, în tribune.

Din programul anunţat oficial s-a respectat doar momentul schimbului simbolic de tricouri. Fotbaliştii au primit un tricou cu „Invictus Team România”, iar militarii, unul al echipei naţionale.
Înainte să descopere că nu vor intra pe teren, sportivii Invictus aveau aşteptări mari.

Eugen Bida a fost rănit de un insurgent, în Afganistan, în 2010.

Cu toate acestea, Eugen Bida se antrenează de luni până vineri, pentru probele de înot la care va participa în cadrul Jocurilor Paralimpice Invictus. Şi abia aşteaptă să-i cunoască pe concurenţii din alte ţări.

La sfârşitul lunii viitoare, la Jocurile Paralimpice Invictus, din Toronto, Canada, România va fi reprezentată de 15 militari răniţi în Irak şi Afganistan. Aceştia vor concura la 7 probe, inclusiv volei şi canotaj.

Competiţia se află sub patronajul prinţului Harry al Marii Britanii, iar prima ediţie a fost în 2014, în Londra. Românii voiau să participe încă de anul trecut şi s-au antrenat intens. Au aflat, însă, în ultimul moment că nu vor concura, pe motiv că Ministerul Apărării Naţionale a omis, atunci, să îi înscrie la timp.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite