Militarii care au reprezentat România la Jocurile Invictus de la Dusseldorf i-au cerut premierului ca ei şi camarazii lor să nu fie afectaţi de măsurile de austeritate anunţate de Guvern

Cei 20 de militari care au reprezentat România la Jocurile Invictus de la Dusseldorf au fost primiţi de premier la Palatul Victoria. Căliţi în teatrele de operaţii, sportivii medaliaţi în Germania nu s-au fâstâcit în faţa reprezentanţilor puterii. Dimpotrivă! Ei au cerut finanţare pentru proiectul Invictus şi bilete de tratament în staţiunile balneare ale ministerului Apărării. Dar, cel mai important, i-au cerut premierului ca ei şi camarazii lor să nu fie afectaţi de măsurile de austeritate anunţate de Guvern.

20 Septembrie 2023, 20:48 Știrile TVR |

Mai emoţionaţi decât învingătorii de la Dusseldorf s-au dovedit oficialităţile. Marcel Ciolacu şi ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, le-au oferit sportivilor medalii şi promisiuni.

Premierul Ciolacu: Cred că e normal să fii cuprins de emoţie când se află cineva în faţa dvs. Din punctul meu de vedere aveţi tot sprijinul pentru a continua această activitate, pentru că daţi un exemplu.

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvar: Sunteţi un model pentru camarazii dumneavoastră, pentru societatea în ansamblu, v-aţi depăşit suferinţele şi suntem în faţa unor performeri.

Marcel Ciolacu i-a îndemnat pe militari să spună cum ar vrea să-i ajute Guvernul. Iar aceştia nu s-au lăsat rugaţi de două ori. Cererile lor au venit una după alta.

Premierul Ciolacu: Eu aş vrea să vă aud şi pe dumneavoastră, unde trebuie să ne implicăm noi mai mult, cum să vă susţinem familiile mai mult.

Plutonier adjutant (r) Florin Boc: Pe linie financiară ar fi mult mai bine pentru noi ca să se implice mult mai mult.

Plutonier adjutant principal Costel Stanciu: Să avem prioritate pentru un 5 zile la Predeal sau 5 zile la Cap Aurora.

Plutonier major Marius Taifas: Noi beneficiem de prevederile legii pentru participanţii la operaţiuni militare şi urmaşi şi ne-am bucura tare mult să nu mai fie prinse în acele ordonanţe de austeritate.

Militarii au primit asigurări că toate cererile lor vor fi rezolvate.

Premierul Ciolacu: Eu aici vă promit că nu va mai fi prinsă în ordonanţa trenuleţ.

Ministrul Angel Tîlvăr: Dumneavoastră fiind într-o situaţie specială, o să căutăm o soluţie specială.

Jocurile Invictus au ajuns la  cea de-a şasea ediţie şi anul acesta au avut loc de Dusseldorf. România a fost reprezentată de 20 de militari, care s-au  întors acasă cu 13 medalii - patru de aur, cinci de argint și patru de bronz. Veteranii răniţi în teatrele de operaţii au concurat la opt discipline printre care tir cu arcul, atletism, ciclism și înot.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 3°C 3°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 9°C 9°C
CRAIOVA 3°C 6°C
BRASOV 3°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI