Militarii americani staţionaţi la Mihail Kogălniceanu s-au antrenat pentru lupta într-o zonă urbană

17 iulie 2022, 21:22

Câteva zeci de militari americani iau cu asalt o clădire din Baza Mihail Kogălniceanu. Este o parte a antrenamentului pe care aceștia îl au pentru lupta apropiată într-o zonă aglomerată.

Slt. Ethan Lund, Divizia 101 Aeropurtată:Avem și militari noi, care abia au intrat în sistem. Asta s-ar putea să fie prima lor experiență cu un astfel de antrenament. Se pare că în ziua de azi războiul se mută din zonele rurale în cele urbane.”

Harry Santiago, Divizia 101 Aeropurtată:Toți ar trebui să ia mai în serios acest antrenament. Niciodată nu știi când vei avea nevoie de toate aceste deprinderi căpătate aici. Dacă vom fi într-un loc care trebuie ocupat repede, nu vei avea timp să te gândești. Trebuie doar să acționezi. Repetiția aceasta este bună, este bună pentru toată lumea.

Începând de luna trecută, Divizia 101 Aeropurtată a început să trimită în Europa în jur de 5.000 de militari care vor fi staționați în mai multe țări aliate, inclusiv în România.

Ei nu reprezintă o suplimentare a trupelor care au întărit granițele de est ale Alianței, ci au schimbat o alta unitate celebră, care și-a încheiat misiunea.

În România, în acest moment sunt în jur de 3.000 de militari americani, cu aproape 2.000 mai mulți decât erau înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă