Militari şi tehnică din 10 ţări NATO vin în România

2 ianuarie 2017, 20:48

Mai multe ţări aliate şi-au anunţat contribuţia la Brigada multinaţională de la Craiova: cu ofiţeri de Stat Major, cu unităţi care vor face parte din această structură NATO, dar şi cu unităţi afiliate, care vor participa la exerciţii. Decizia finală privind componenţa Brigăzii multinaţionale de la Craiova se va lua în mai puţin de 3 săptămâni, în Comandamentul militar al NATO.

Polonia, de exemplu, trimite o companie – aproximativ 100 de militari, Portugalia 3 companii – între 300 şi 600 de militari, Statele Unite ar putea afilia trupele şi tehnica pe care le vor staţiona, din primăvară, la Kogălniceanu. Britanicii şi olandezii trimit ofiţeri de Stat Major. Iar structuri din Forţa de Reacţie Rapidă a NATO, coordonată anul acesta de Marea Britanie, vor participa la exerciţii comune cu Brigada Multinaţională de la Craiova.

Până acum, 10 state aliate au anunţat că vin cu trupe, tehnică sau vor contribui financiar la prezenţa avansată adaptată, decisă de NATO, pentru România.

Brigada multinaţională de la Craiova se va subordona Comandamentului regional de divizie al NATO, cu sediul la Bucureşti.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă