Milioane de ouă contaminate cu antibiotice au fost retrase de pe piaţă, în Polonia

16 iunie 2018, 13:15

‘Retragerea a fost motivată de prezenţa unui antibiotic denumit lasalocid, la un nivel care depăşeşte pragul maxim admis’ se arată într-un comunicat de presă, citat de France Presse.

‘Nutreţul pentru pui de carne, care conţine în mod legal antibiotic, a fost administrat din greşeală găinilor ouătoare’ a anunțat directorul Autorităţii sanitar veterinare din Polonia, Pawel Niemczuk.

Retragerea acestor ouă de pe piața din Polonia vine la numai câteva zile după ce Germania a decis retragerea din supermarketuri a 73.000 de ouă provenite din Olanda. S-a descoperit că acestea erau contaminate cu fipronil, o substanță toxică.

Acest anunţ a relansat îngrijorările din vara anului trecut, când retailerii din câteva state europene au retras din supermarketuri milioane de ouă provenite din Belgia şi din Olanda, posibil contaminate cu pesticide.

Experții de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că fiproniul este moderat toxic, iar ingerarea sa în cantităţi însemnate pe termen lung poate vătăma organele interne.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite