Milioane de americani merg acasă, de Ziua Recunoștinței, în plină pandemie. Dr. Fauci: Vor provoca mai multe necazuri decât avem acum

Ziua Recunoștinței
Ziua Recunoștinței
24 noiembrie 2020, 16:20

Au fost raportate deja trei milioane de persoane care au călătorit prin aeroporturile SUA de vineri până duminică, conform BBC.

Numărul este aproximativ la jumătate din cifra obișnuită pentru călătoriile de Ziua Recunoștinței.

Dr. Anthony Fauci, expert în boli infecțioase, declara pentru CBS News că oamenii din aeroporturi „vor provoca mai multe necazuri decât avem acum”.

Numărul de persoane care au folosit avionul în SUA este cel mai mare de la mijlocul lunii martie, când virusul a început să se răspândească rapid.

Cleavon Gilman, un medic urgentist din Arizona, a scris pe Twitter: „Apelurile noastre au ajuns la urechi surde și egoiste”.

Luni, SUA – cea mai afectată din lume – au înregistrat încă 150.000 de cazuri de coronavirus. Numărul persoanelor internate în spitale a crescut cu aproape 50% în ultimele două săptămâni, în timp ce peste 257.000 de bolnavi au murit la nivel național.

Specialiştii americani au atenționat în legătură cu un nou vârf de infectări și au recomandat celebrarea Crăciunului și Zilei Recunoștinței în grupuri restrânse, fără reuniuni mari de familie.

(sursa: Mediafax)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite